tirsdag 16. juni 2009

Hva slags blåe blomster er dette? - What kind of blue flower is this?

Denne har jeg i hele beddet mitt på den ene siden av huset vårt. Noen nevnte at dette var en slags urt. Jeg synes den er fin - den er litt gammeldags, men jeg skulle gjerne visst hva den het. Kan noen hjelpe meg.

I have plenty of this flower. somebody told me it's maybe a herb. I Like it very much - it has an old fashion flare, but I would really like to know what it is. Can anybody help.


2 kommentarer:

  1. Hei! Dette ligner på noe jeg har hatt i hagen også. Jeg bor i Sverige og her kalles denne for "Vallört" og ört = urt. Jeg tok med et bilde til et hagesenter og spurte hva dette var og det var da jeg fikk vite at det var Vallört. Det er både et ugress og en plante som er nyttig. Den sprer seg både med frö og rot og den kan "ta over" og trenge ut andre planter. Om man skal ta bort den så er det samme metoder som når man skal ta bort feks skvallerkål, dvs man må grave og få bort alle rötter. Tydeligvis er det masse nyttige saker i denne planten også og den er prima å blande i komposten har jeg hört. Vel, det er det lille jeg vet om Vallörten....det er kanskje best at du googler og finner mere informasjon:-) Hilsen Nora i Sverige (P.S. helt enig med deg at planten er fin. Rådet jeg fikk på hagesenteret var at det er bra å beholde den om den står i utkanten av hagen og ikke har så store muligheter til å spre seg. Om den er i et bed derimot så er det fare for at du snart bare har Vallört i det bedet....)

    SvarSlett
  2. Hei. Nå ble jeg glad. Tusen takk for svaret. Tenk at du gjorde alt det for å finne ut hva dette var. Så det var en slags urt også ja. Ja jeg skal se om den kan ha noen nytteverdi. Ellers så står den i et bed hvor det ikke er noe annet enn den. Så det går bra.

    SvarSlett